Advertisements

The Brandals – Career Crackin' [Free Download]

The Brandals - Career Crackin
image via rollingstone.co.id

The Brandals – Career Crackin

Kisah dibalik The Brandals – Career Crackin’

Era dirilisnya album ini, lagi booming program talent search/reality show pencari bakat. Hampir setiap stasiun TV punya program serupa (masih berlangsung sampai sekarang). Bahkan ada satu majalah remaja yang bikin konsep band talent search tanpa menyadari kalo proses pembentukan bakat ini tidak bisa dibentuk hanya dalam beberapa bulan. Yang bikin sedih, para kontestan percaya kalo dengan tampil di acara ini jadi jalan singkat menuju ketenaran dan mau melakukan apa aja demi masuk TV. Yang kita lihat jadinya adalah bakat karbitan yang dipoles secara generik dan dipaksakan. It’s fucking excruciatingly sad to see these youngsters being told that they weren’t good enough to be on TV. They might gave up early without even trying, not knowing that they’ve still got miles away to work on their talent. Tema ini kita muat di lagu dengan karakter Rockabilly tradisional versi The Brandals dibantu rentetan trumpet dari Amar (Maliq and D’Essentials). Baca lirik di lagu ini bikin bulu kuduk gue merinding menyadari kalo program TV kayak gini masih meraih rating tertinggi di Indonesia. (Eka Annash)

 

Lirik The Brandals – Career Crackin’

Oh mama I’m gona be on the money track

Where every smiling faces are there trying to stab my back

Oh papa I’m gona be with the cursed and damned

Cause I hang my life on the road with a rock n roll band

Get everything that I wanted and needed

Never mind other people’s in line

Lose my friends, my time are wasted

But I’ll have a drinks and cigarettes then i’ll be fine

Yes, so much for the future….

I Got dope fiend hangers wanna powder my nose

A little bit of yellow pill goin’ straight for overdose

Dandy little boys and girls on drugs

buying dreams and sold their soul to another TV show

I gotta get my ticket for the glamorous train

Never mind how to use my brain

Drop my dress and be a show stealer

I’m gonna kill your moral slow

How come nobody’s told me about these cash-in greedy worlds before?…

How come everyone wanna get higher and taller and get more?

Everybody’s sucking up, fucking up, bitchin on little whore!

15 minutes of fame, got your self to blame, covered all in shame

Set your higher goal in line

Get your fix and decline

Paid the price for your lies, for the future demise

Disillusioned and cry

Sinking and blind till you die!

 

Download The Brandals – Career Crackin’

[via rollingstone.co.id]

Advertisements

Komentar